Serviciu Neuropediatru – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Serviciu Neuropediatru

    • Home
    • Serviciu Neuropediatru
Image

Despre Neuropediatrie

Neurologia pediatrica exploreaza si trateaza patologii ale sistemului nervos central si periferic de la nastere pana la varsta de 18 ani. In multe situatii neuropediatrul lucreaza in echipa cu medici specialisti, kinetoterapeuti, psihologi, logopezi, cum ar fi cazul copiilor cu probleme medicale mai complexe sau grave, de exemplu tulburari de dezvoltare, epilepsie, malformatii congenitale etc. Acestea sunt afectiuni cronice care necesita ingrijire si monitorizare atenta pe tot parcursul copilariei si adolescentei


Patologii

Image

E important să fie copilul văzut de neurolog de 3 ori pînă la vârsta de un an. Mai ales copii născuți de la femei sarcina cărui a fost dusă cu anemie, eminență, intoxicații, depresie, copii născuți în nașterea cezariană, cu cordon în jurul gâtului, cefalohematom etc. E importantă consultația la așa copii înainte de vaccin, pentru a preveni reacții adverse în caz de febră (o reacție normală la vaccin). Acuze expuse de mama nu tot timpul pot fi, deoarece simptomele clinice sunt compensate de creșterea perimetrul capului 12-14 cm și fontanela deschisă.

Specificul consultației neurologului este în verificarea reflexelor fiziologice, care la o vârstă anumită dispar. După prezența lor este patologică. Colectarea acuzelor, anamnesticului maladiei, dezvoltarea motorie, vorbirii, starii psiho-emoționaleAi nevoie de o consultație?