Serviciu Neorologie – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Serviciu Neorologie

    • Home
    • Serviciu Neorologie
Image

Despre Neurologie

Bolile neurologice sunt afectiuni ale sistemul nervos. Acesta este alcatuit din creier, maduva spinarii si nervi. Atunci cand unul dintre componentele sistemului nervos nu mai functioneaza cum trebuie, pot aparea tulburari de vedere, de vorbire, motorii sau cognitive. De asemenea, memoria si simturile pot fi afectate de bolile neurologice.
Astfel, o disfuncție a sistemului nervos poate fi cauza celor mai variate simptome: de la modificări ale dispoziției, până la probleme motrice, tulburări de memorie, senzoriale, de deglutiție sau învățare.Există, potrivit specialiștilor, peste 600 de boli neurologice. Pentru majoritatea există tratamente care pot vindeca sau ameliora simptomele afecțiunii, astfel încât calitatea vieții să nu scadă foarte mult.


Simptomele bolilor neurologice

Image

Dat fiind faptul că bolile neurologice se referă la afecțiunile creierului, măduvei spinării și sistemului nervos periferic, simptomatologia lor este diversificată și diferă oarecum de la adulți la copii. Părinții trebuie să fie foarte atenți la semnele acestor afecțiuni pentru că în majoritate acestea pot fi rezolvate în stare incipientă.Ai nevoie de o consultație?