Serviciu Recuperare Medicală – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Serviciu Recuperare Medicală

    • Home
    • Serviciu Recuperare Medicală
Image

Recuperare Medicală detalii:

Recuperarea sau reabilitarea medicală se referă la ameliorarea stării de sănătate în urma unei boli sau intervenții chirurgicale, îmbunătățind abilitățile funcționale ale pacientului.
Dacă recuperarea are în vedere redarea stării de sănătate în urma unei afecțiuni sau operații, refacerea se referă de obicei la intervenția în lipsa unei boli, pentru a accelera revenirea organismului după un efort intens, în special în cazul sportivilor.Completează tratamentele medicale clasice (medicație, intervenții chirurgicale, sisteme ajutătoare etc.), care vizează vindecarea propriu-zisă a unei leziuni sau „repararea” fizică a zonei afectate. Perioada de convalescență nu va mai fi una pasivă, ci îi va da posibilitatea pacientului de a se implica direct în propria recuperare.


Misiunea recuperării medicale include

Image

Un program de recuperare are mai multe componente: kinetoterapie, ședințe de fizioterapie, o anumită dietă, schimbări în stilul de viață, intervenția psihologului etc.
Uneori, programul de recuperare începe chiar înaintea unei operații, pentru pregătirea pacientului, și se poate prelungi până la vindecarea definitivă sau pe o perioadă mai lungă de timp. Monitorizarea progreselor pe parcursul programului este esențialAi nevoie de o consultație?