9 cauze posibile ale durerilor de spate! – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

9 cauze posibile ale durerilor de spate!

07 iul.
0

Pentru a obține cel mai bun și mai eficient tratament pentru durerile de spate, trebuie să înțelegeți ce ar putea cauza. Iată cele mai frecvente 9 cauze:

1.Poziție incorectă: Stând cu spatele rotunjit, umerii încovoiați înainte, poate pune prea multă tensiune pe mușchii spatelui. Poziția incorectă este o cauză majoră a durerilor de spate. Sunt mulți angajați care își petrec ziua lucrând la calculator. Este ușor să cazi în obiceiuri proaste și să nu stai corect, mai ales când ești la birou atât de multe ore pe zi.

2.Ridicarea necorespunzătoare: Când ridicați ceva, ar trebui să efectuați, de asemenea, mișcarea corectă a corpului pentru a proteja coloana vertebrală. Nerespectarea acestui lucru poate provoca leziuni și durere.

3.Folosire a unui rucsac greu: Oricine folosește un rucsac ar putea fi expus riscului de leziuni și durere de spate. Un rucsac supraîncărcat poate fi periculos pentru coloana vertebrală, dar și să nu-l poarte corect (de exemplu, folosind o singură curea).

4.Traume / Leziuni: Evenimentele traumatice, cum ar fi accidentele auto, pot provoca dureri de spate din diferite motive. Este posibil să se fractureze o vertebră (osul coloanei vertebrale). Oricare dintre părți ale vertebrei poate apăsa pe un nerv spinal, care poate provoca durere.

5.Infecție: un abces epidural spinal sau un abces paraspinal poate comprima măduva spinării sau nervii spinali în coloana toracică, provocând durere și alte simptome.

6.Osteoporoza: Aceasta este o afecțiune care afectează oasele și este posibil să nu știți că aveți osteoporoză până când nu aveți o fractură vertebrală. Osteoporoza poate slăbi treptat oasele, făcându-le mai predispuse la fracturi și mai puțin adecvate pentru a suporta bine greutatea. Dacă aveți osteoporoză în coloana toracică, puteți dezvolta dureri de spate. Vertebrele slăbite nu susțin bine greutatea corpului, astfel încât mușchii, ligamentele și tendoanele trebuie să lucreze mai mult pentru a compensa vertebrele. Acest lucru poate duce la entorsemusculare, tulpini sau oboseală.Dacă aveți o fractură vertebrală sau o fractură datorată osteoporozei,probabil că veți dezvolta un spate rotunjit, care este o postură grasita, care poateduce la dureri de spate.

7.Cifoză problematică: atunci când este privită din lateral, coloana vertebrală trebuie să se curbeze spre exterior în regiunea superioară a spatelui (regiunea toracică); acea curbă se numește cifoză sau o curbă cifotică. Cu toate acestea,poate începe să se curbeze prea mult spre exterior și aceasta este o cifoză problematică. Diferite afecțiuni, cum ar fi osteoporoza, pot provoca cifoză problematică în coloana toracică, ceea ce duce la dureri de spate.

8.Scolioza: Scolioza provoacă o curbă sau curbe neobișnuite în coloana vertebrală. Poate face coloana vertebrală să arate ca un „S” sau „C” atunci când este privită din spate. Dacă coloana vertebrală se curbează la stânga sau la dreapta în partea superioară a spatelui (coloana toracică), este posibil să aveți.

dureri de spate datorită modului în care curba afectează nervii spinali, mușchii și alte țesuturi moi.

9.Alte afecțiuni: durerile de spate se pot dezvolta împreună cu alte afecțiuni.

medicale care nu au legătură cu coloana vertebrală. De exemplu: reflux acid, ulcer sau afecțiuni cardiace, cum ar fi angina pectorală.

Daca aveți o durere dorsală Centrul Multimedica vș așteaptă pentru

CONSULAȚII și TRATAMENT.

Centrul Medical MULTI MEDICA alături de oameni!

Ai nevoie de o consultație?