Ce este Ozonoterapia sau Terapia cu Ozon? – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Ce este Ozonoterapia sau Terapia cu Ozon?

07 iul.
0

Terapia cu Ozon, sau Ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor.

Ozonul a fost descoperit în 1840 de către chimistul german Christian Friedrich Schonbein.

Ozonoterapia este, probabil, una dintre cele mai eficiente și sigure metode de tratament din istorie. Potrivit unui raport1 publicat de National Institute of Health, U.S. Department of Health and Human Services, ozonul medical a fost utilizat eficient în ultimii 150 de ani pentru tratarea a peste 114 boli. Terapia cu ozon este versatilă și poate fi utilizată pentru prevenirea și tratamentul bolilor acute și cronice. Potrivit articolului științific2 re-publicat în martie 2020 de Townsend Letter – The Examiner of Alternative Meidicne, datorită proprietăților biologice speciale, ozonul medical dispune de toate calitățile teoretice și practice necesare pentru a fi considerat un candidat viabil de combatere a Covid-19, MERS și SARS prin distrugerea activității virale a acestora. Iar cheia acestei strategii constă în faptul, că coronavirușii sunt vulnerabili în fața agenților oxidanți datorită fragilității învelișului lor lipidic exterior.

Ozonoterapia permite beneficii în multe patologii caracterizate prin:inflamaţie, durere, infecţie, afectarea sistemului imunitar, probleme legate de defecte ale microcirculației, modificări ale metabolismului celular,

Este un revitalizant și antioxidant foarte puternic. Datorită creșterii moleculelor antioxidante, are un efect anti-îmbătrânire care permite prevenirea îmbătrânirii, crește rezistența la efort și oboseală.

Avantajele terapiei cu ozon:

  • Este eficient,

  • Este natural,

  • Nu este toxic,

  • Nu este dureros,

  • Nu implică riscul de alergii,

  • Este lipsit de efecte secundare, ceea ce face posibilă efectuarea aplicațiilor chiar și pentru perioade prelungite,

  • Este compatibil cu orice altă terapie medicamentoasă,

  • În principiu, nu există contraindicații,

  • Îmbunătățește nu numai ceea ce este tratat, ci și întregul corp.

Prof. Univ. Marianno Franzini, președintele SIOOT (Societatea italiană de ozonoterapie):

„Îmbătrânirea estetică a găsit astăzi multe răspunsuri care încetinesc, dacă nu chiar șterg semnele externe.

Dar cine se gândește la îmbătrânirea internă a corpului nostru?

Are sens să oferim pacienților noștri un cadru extern splendid, fără restructurare sau cel puțin păstrarea interiorului nostru sănătos?

Ei bine, ozonoterapia poate reprezenta un răspuns eficient, convingător, util la așteptarea lor de a rămâne tineri și de a prelungi o viață în formă bună „

Centrul Medical MULTI MEDICA alături de oameni!

Ai nevoie de o consultație?