Simți discomfort în timpul mișcărilor bruște sau durere pe partea stângă a coastelor? Ce este durerea intercostală? Vezi simptomele și cauzele durerii! – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Simți discomfort în timpul mișcărilor bruște sau durere pe partea stângă a coastelor? Ce este durerea intercostală? Vezi simptomele și cauzele durerii!

    • Home
    • Din Blog
    • Simți discomfort în timpul mișcărilor bruște sau durere pe partea stângă a coastelor? Ce este durerea intercostală? Vezi simptomele și cauzele durerii!
17 mart.
0

Durerea intercostală, cunoscută și sub numele de durere toracică sau nevralgie intercostală, este o afecțiune care provoacă durere de-a lungul nervilor intercostali situați între coaste. Compresia nervului din zona abdominală produce nevralgie intercostală.

Simptome ale durerii intercostale

Simptomele includ de obicei dureri constante. Durerea poate fi, de asemenea, descrisă ca ascuțită ca un pumnal, un spasm. Mulți pacienți raportează senzația că durerea se înfășoară în jurul pieptului superior ca o bandă.

Cei care suferă de dureri intercostale pot simți disconfort în timpul mișcărilor bruște care implică partea superioară a pieptului, cum ar fi respirația, strănutul și râsul.

Alte simptome includ durere pe spatele stâng și durere în partea stângă a coastelor, precum și amorțeală, furnicături și dureri de tip tracțiune care se extind în spate.

La unii pacienți, nevralgia poate provoca dureri severe, debilitante, care îngreunează mișcarea și respirația eficientă. Unele simptome ale durerilor intercostale pot fi, de asemenea, cauzate de alte afecțiuni.

Cauzele durerii intercostale

Nervii intercostali, situați între coaste, se pot deteriora sau inflama datorită traumatismelor, intervențiilor chirurgicale, infecțiilor virale, altor afecțiuni, ducând la nevralgie intercostală.

Remedii pentru durerea intercostală

Procedurile toracice, cum ar fi blocurile nervoase intercostale, pot fi utilizate pentru a trata nevralgia intercostală. În timpul tratamentului, un anestezic local sau corticosteroid este injectat în jurul nervilor afectați. Acest lucru blochează nervul, care, la rândul său, ameliorează durerea.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot fi utilizate pentru a reduce inflamația și durerea. Orice durere în peretele toracic trebuie evaluată de medic.

 

Programați-vă la o consultație  gratuită și nu lăsați să se agraveze situația

Centrul Medical MULTI MEDICA alături de oameni!

Ai nevoie de o consultație?