Tratamentul Durerii cu Ozonoterapia – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Tratamentul Durerii cu Ozonoterapia

07 iul.
0

Tratamentul durerii cu Ozonoterapia!

DUREREA este semnalul unei patologii în curs de desfășurare. Poate fi acută și, prin urmare, este o durere utilă, deoarece vă permite să diagnosticați și să tratați o boală limitată în timp.

Ozonoterapia, sau mai corect oxigenoterapia cu ozon, este un tratament cu acțiune antiinflamatoare și calmantă a durerii, indicat la pacienții care suferă de lumbosciatică, lumbocruralgie și cervicobrahialgie, din cauza patologiilor specifice ale coloanei vertebrale, cum ar fi hernia de disc sau protruzia discului . Durerea din spate poate iradia către fese, coapse și de-a lungul membrului inferior, în timp ce simptomele dureroase de la nivelul gâtului se pot extinde la întregul braț și, în unele cazuri, la degetele mâinii.

Ozonul este un gaz (formă alotropă de oxigen) prezent în mod natural în corpul uman (este produs de celulele albe din sânge numite neutrofile) care îndeplinește sarcina delicată de a contracara acțiunea bacteriilor și a ciupercilor și, în general, a tuturor elementelor anomalii prezente in corp. De fapt, datorită proprietăților sale antioxidante, este capabil să neutralizeze inflamația și infecțiile.

Cum funcționează terapia cu oxigen-ozon?

Tratamentul se efectuează prin intermediul injecțiilor intramusculare paravertebrale, adică în zona coloanei vertebrale din care începe procesul patologic, aproape de localizarea durerii.

Se injectează un amestec de oxigen și ozon, dozat cu ajutorul unei mașini speciale.

Care sunt avantajele terapiei cu oxigen-ozon?

Proprietățile ozonului sunt multe:

Acțiune antibacteriană și antivirală

Acțiune antiinflamatoare și anti-edem pentru reducerea substanțelor pro-inflamatorii, stimularea neoangiogenezei și creșterea producției de enzime antioxidante

Acțiune de ameliorare a durerii prin inactivarea mediatorilor algogeni și inducerea producției de endorfine

Creșterea producției de metaboliți responsabili de eliberarea de oxigen în țesuturi (2,3 difosfoglicerat) și creșterea deformabilității globulelor roșii.

Tratamentul cu oxigenoterapie cu ozon vă permite să profitați de acțiunea antiinflamatoare și calmantă a durerii, este un tratament sigur, rapid de utilizat, fără efecte secundare.

Este nevoie de aproximativ 15-30 de zile pentru a simți beneficiile tratamentului. Pe termen lung, o reducere a volumului herniei de disc poate fi realizată datorită efectului deshidratant al ozonului asupra discului intervertebral.

Care sunt beneficiile terapiei cu oxigen-ozon?

Principalele beneficii produse de terapia cu ozon sunt următoarele:

oxigenare crescută a sângelui

funcție bactericidă, fungicidă și virucidă

proprietăți analgezice

proprietăți antiinflamatorii

capacitatea de regenerare osteoarticulară

În general, este de asemenea posibil să se afirme că terapia cu ozon contribuie la îmbunătățirea echilibrului psiho-fizic al organismului.

Centrul Medical MULTI MEDICA alături de oameni!

Ai nevoie de o consultație?