Traumele Sportive. Tot ce trebuie să știi despre ele! – MultiMedica

Grafic de lucru: 9:00-18:00, Sâmbătă 09:00-13:00

Traumele Sportive. Tot ce trebuie să știi despre ele!

07 iul.
0

Practicarea sportului, exerciții yoga sau pilates și trăirea unei vieți active sunt toate forme sănătoase de activitate fizică care vă pot ajuta la sănătate. Participarea la activitate fizică vă face predispus la accidentări sportive, mai ales atunci când faceți sport și activități fizice în mod regulat. Din acest motiv, este important să lucrați cu un specialist în tratamentul durerii care cunoaște toate zonele anatomice afectate de leziuni sportive și care urmărește pacientul pentru:

  • A avea grijă de corpul dvs., pentru a preveni rănile sportive.

  • Cătarea semnelor și simptomelor ale unei leziuni sportive pentru a determina dacă este nevoie de tratament medicamentos sau infiltrativ.

  • Îngrijirea unei leziuni sportive vechi sau a unei leziuni recurente din cauza unei afecțiuni cronice dureroase.

Contractura musculară și entorse ligamentare sunt cele mai frecvente leziuni care provoacă durere la sportivi. Acestea pot fi cauzate de efort, tehnică corporală necorespunzătoare, pregătire fizică slabă, întindere inadecvată și traume.

Chiar și o problemă scheletică poate predispune la apariția unui traumatism sportiv: (spondiloză, spondilolisteză) sunt cauze frecvente ale durerii de spate la tinerii sportivi. Aceste leziuni sunt adesea observate la sportivii care participă la sporturi care necesită răsucire și hiperextensie a coloanei vertebrale, cum ar fi la gimnastică. Sportivul se plânge de obicei de dureri care se înrăutățesc la arcuirea spatelui. Radiografia este  adesea normală și pot fi necesare teste speciale de imagistică, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și CT, pentru a confirma diagnosticul.

Important, aceste leziuni nu apar doar în timpul sportului, ci implică și persoane a căror profesie implică un nivel ridicat de activitate fizică.

Cele mai frecvente leziuni sportive includ:

  • Contracturi musculare rezistente la terapia medicamentoasă.

  • Dureri de spate / leziuni la spate.

  • Cervicalgia / leziuni la nivelul gâtului.

  • Leziuni la umăr .

  • Cot de golf.

  • Cot de tenis.

– Leziuni ale genunchiului și tendinopatii ale genunchiului.

– Entorse.

– Fracturi.

– Spasme musculare.

– Durere în șold.

– Gleznă luxată.

Centrul Medical MULTI MEDICA vă oferă mai multe metode de tratament pentru Traume Sportive.

Centrul Medical MULTI MEDICA alături de oameni!

Ai nevoie de o consultație?